Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží

  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
  • Okruh Portugalskem, od Lisabonu k jižnímu pobřeží
Cena obsahuje
Polopenze Letenky z Prahy do Lisabonu a zpět Transféry z letiště na hotely a zpět Veškerá doprava na výlety místním zájezdovým autobusem s klimatizací (kromě fakultativních výletů) Český průvodce CK Pojištění úpadku CK 7x ubytování (min. 3* hotely)
Cena neobsahuje
Obědy Fakultativní výlet Olhao Tavíra Faro - 300 Kč na osobu Komplexní cestovní pojištění vč. storna místní poplatek 2€/os./noc vstupné do objektů cca 70€ celkem plavba na loďkách cca 25€

Informace

Kód zájezdu: PORTUGALSKO Typ zájezdu: POZNÁVACÍ

Popis

Pojeďte s námi objevovat nejkrásnější místa Portugalska. Jeho hlavní město Lisabon, přezdívané městem západů slunce a romantismu, je postaveno na věnci kopců s neuvěřitelnými výhledy a je plné nádherných památek z dob objevných zámořských cest. Navštívíme rovněž portugalský poklad - kouzelné  historické město Évora,  jedno z nejkrásnějších míst na světě a také nejjižnější a nejkrásnější portugalský region Algarve, který obsazuje neustále první příčky nejlepších destinací Evropy. Oblast je známá nejen pro své památky -  pozůstatky staveb z římského období, arabské mešity a pevnosti, ale především pro své zlatavé písečné pláže, sluncem prozářená skaliska, mořské jeskyně a panensky tyrkysové moře.

 

Program zájezdu:

1.den: Odlet z Prahy do Lisabonu, transfer do hotelu, ubytování.

2.den: Odjezd do Sintry, kde si nejdříve prohlédneme historické centrum s národním palácem Palácio Nacional de Sintra. Následuje výstup na starý maurský hrad Castelo dos Mouros z 9. století. Po prohlídce je možné navštívit park romantického zámku Pena s různými jezírky, vyhlídkami, staletými tújemi a jeskyněmi, pak nastoupíme do autobusu a pojedeme Nár. parkem Sintra-Cascais až na Cabo da Roca, což je nejzápadnější bod Evropy (získáte i certifikát). Následuje návrat do hotelu.

3.den: Dopoledne prohlídka Lisabonu - čtvrť Alfama, nejstarší lisabonská čtvrť, plná úzkých romantických uliček, možnost prohlídky hradu sv. Jiří (nejvyšší vrcholek v Lisabonu), Palácového náměstí, katedrály, stavební kuriozity Diamantového domu nebo rozhledny svaté Lucie. Odpoledne prohlídka památek čtvrti Belém, Belémská věž, Klášter řádu sv. Jeronýma s hrobem Vasco de Gamy, jednoho z nejvýznamnějších portugalských mořeplavců, proslulý Památník objevitelů, návrat do hotelu.

4.den: Ráno odjezd do Évory(UNESCO), sídelního města portugalských králů. Prohlídka starého města s řadou kostelů a malebných maurských uliček, římského Dianina chrámu, katedrály, kostela sv. Františka a kostnice, aquaduktu, poté odjezd do přímořské oblasti Algarve, ubytování, večeře.

5.den: Výlet na mys Vincenta (úchvatná pobřežní příroda) a poté do Ponta da Piedade, jednoho z nejkrásnějších míst oblasti Barlaventa, která je proslavena svým skalním městečkem, pískovcovými skalisky, udivujícími jeskyněmi, okny útesů a průzračnou vodou. Fakultativní projížďka na lodičkách – plavba jeskyněmi. Prohlídka malebného přímořského města Lagosu, kde se konal první trh s otroky, pevnost Forte da Ponta da Bandeira, kostel sv. Antonína a muzeum algarvského života, středověké hradby. Odjezd na ubytování.

6.den: Volno – Albufeira, nákupy, procházky po letovisku, koupání.

7.den: Fakultativní výlet Olhao, Tavíra, Faro. Po snídani se nejdříve vydáme na známé trhy v městečku Olhao a poté navštívíme město Tavira s typickou algarvskou architekturou, prohlédneme si kostel Misericordia a zříceninu maurského hradu s výhledy na město, odpoledne se přemístíme do Fara, kde se projdeme historickým centrem se starověkými hradbami a krásnou katedrálou (Sé), ze které je nádherná vyhlídka na přírodní park Ria Formosa. Návrat na ubytování.

8.den: Přesun na letiště a odlet do Prahy.

V ceně zájezdu je: 7x ubytování (3x hotel v Lisabonu a 4x hotel na pobřeží Algarve), 2lůžkové pokoje s kompletním sociálním zařízením, polopenze (snídaně formou švédských stolů, večeře), letenky z Prahy a zpět, transfery z letiště na hotely a zpět, veškerá doprava na výlety místním zájezdovým autobusem s klimatizací (kromě fakultativních výletů), český průvodce CK po celou dobu zájezdu, pojištění proti úpadku CK.

V ceně není: povinné komplexní cestovní pojištění včetně storna - zrušení zájezdu z vážných zdravotních důvodů (katalog str. 6), místní poplatek 2 €/os/den, obědy, vstupné do objektů (pokud je navštívíte - celkem asi 70 €), plavba na loďkách cca 25 €, výlet Olhao, Tavíra, Faro – 300,- Kč/osoba.

 

Skupinám nad 15 osob zorganizujeme samostatný zájezd na míru za sníženou cenu v termínu, který si sami určí (informujte se v CK).

Slevy: včasný nákup do 15.02. – 1 600 Kč/os. + stálý klient 5x a více na našich zájezdech 350 Kč/os. Aktuální ceny najdete na www.ckaztour.cz

3 lůžkový pokoj

1 lůžkový pokoj

2 lůžkový pokoj

Letecká

Trasa:Letecká trasa - Katowice

Letecky z Katowic

Zastávky:
  • Katowice

Trasa:Letecká trasa - Praha

Letecky z Prahy

Zastávky:
  • Praha

Trasa:Letecká trasa - Vídeň

Letecky z Vídně

Zastávky:
  • VídeňSCHWECHAT

Polopenze

img-loader img-loader img-loader