Za vojenskou historií do Moskvy a okolí

  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
  • Za vojenskou historií do Moskvy a okolí
Aktuální počasí: 9°C polojasno
Cena obsahuje
Letenky Praha-Moskva a zpět 5x ubytování v 3* hotelu 5x snídaně formou švédských stolů 5x večeře servírovaná transféry z letiště v Moskvě na hotel a zpět Český průvodce CK Pojištění úpadku CK Veškerá doprava a vstupné na místa která jsou uvedená v programu zájezdu
Cena neobsahuje
Vše co je uvedeno v ceně zájezdu Vízum 2500 Kč Povinné pojištění léčebných výloh a storna - Zrušení zájezdu z vážných důvodů (Viz tabulka na str.42)

Informace

Kód zájezdu: MOSKVA Typ zájezdu: POZNÁVACÍ

Popis

Program zájezdu:

1.den: okolo poledne odlet z Prahy do Moskvy, ubytování v hotelu, večeře, prohlídka nočního centra Moskvy, nocleh.

2.den: Po snídani odjezd autobu-sem do Ústředního muzea vojenského letectva ve měs-tě Monino, asi 40 km východně od Moskvy. Na 20 ha výstavních ploch můžeme vidět celkem 37 tisíc různých leteckých exponátů od roku 1909. Většina z nich je vystavena na volném prostranství. Stroje z 1. a 2. svět. války jsou umístěny ve dvou halách (BI-1, Farman IV, MiG-3,
I-15, I-16, Ilja Muromec, ANT-2, Voisin LAS), P-63, A-20, DB-3, Il-2, Il-10, La-7, Li-2, B-25, Pe-2, Po-2, Polikarpov R-5, ANT-25, ANT-40, SB-2, Tu-2, Tu-4, Jak-9.). Venku je k vidění mnoho unikátů, ať už jde o prototypy experimentálních letounů, tak i sériových strojů, většinou z ob-dobí po 2. sv. válce. K večeru návrat na ubytování.

3.den: Po snídani odjezd do Centrálního muzea ozbrojených sil v Moskvě na ulici Sovětské armády, které je jedním z největších vojensko-historických muzeí na světě. Expozice se nacházejí ve 24 sálech a na venkovní ploše, kde je více jak 150 kusů bojové techniky a zbraní Sovětské armády a Ozbrojených sil Ruské federace – od dělostřeleckých zbraní z časů Občanské války 1918-1922 do současných balistických raket. Poté se vydáme na návštěvu Muzea vojensko-mořské flotily v parku Severní Tušino, kde si prohlédneme oceánskou útočnou ponorku B-396 Novosibirskij komsomolec, která má délku úctyhodných 90 m. Kromě B-396 se v areálu nachází například i unikátní ekranoplán Orljonok nebo vojenské vznášedlo Skat. Večer návrat do hotelu, večeře, nocleh.

4.den: Po snídani odjezd autobusem do Kubinky, cca 60km západně od Moskvy, kde se nachází Centrální muzeum obrněných sil. Na ploše větší než 12 ha se nachází více než 350 exemplářů tanků a bojových vozidel, z nichž 60 se nenachází v žádném jiném muzeu na světě. Najdeme zde unikátní sbírku lehkých, středních a těžkých tanků včetně prototypů, transportérů, obrněných aut, nejen ruské a sovětské produkce, ale i německá, americká, britská, japonská vozidla z 1. a 2. světové války. Objevíme zde
i několik vozidel československé výroby. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

5.den: Po snídani prohlídka Moskvy. Nejprve si prohlédneme námořní památník Petra I. Velikého, dále navštívíme největší pravoslavný chrám světa, chrám Krista Spasitele. Přes Manéžní náměstí, kolem hrobu neznámého vojína a Ruské státní dumy se dostaneme k Velkému divadlu. Okolo Národního muzea a jezdecké sochy gen. Žukova a Nultého kilometrovníku se dostaneme na Rudé náměstí s chrámem Vasila Blaženého, mauzoleem V. I. Lenina, obchodním domem GUM a chrámem Matky Boží Kazaňské. Navštívíme dominantu Moskvy a celého Ruska a sídlo ruského prezidenta Kreml, prohlédneme si 40 tunové dělo Car puška, 200 tunový zvon Car Kolokol, Uspecký chrám a Kateřinský palác. Návrat do hotelu, večeře, nocleh.

6.den: Dopoledne po snídani odhlášení z hotelu, transfer na letiště, odlet do Prahy, přílet v odpoledních hodinách.

V ceně zájezdu je: letenky Praha - Moskva a zpět (odbavená zavazadla 23 kg), 5x ubytování v 3* hotelu - 2 lůžkové pokoje s kompl. soc. zařízením, 5x snídaně formou švédských stolů, 5x večeře servírované, transfery z letiště
v Moskvě na hotel a zpět, český průvodce CK, pojištění úpadku CK.
V ceně zájezdu je rovněž: Veškerá doprava (vlak, autobusy, metro) a vstupné na místa, která jsou uvedena v programu zájezdu.

V ceně zájezdu není: Vše, co není uvedené v ceně, dále vízum - 2500 Kč, povinné cest. pojištění léčeb. výloh a storna - zrušení zájezdu z vážných důvodů (viz tabulka v katalogu na str. 42).

Pozor! Na zájezd je možno se přihlásit nejpozději 2 měsíce před termínem

Slevy: nákup do 5 měsíců před termínem - 1500 Kč/os. + stálý klient 5x a více s námi - 250 Kč/os. Aktuální ceny najdete na www.ckaztour.cz.

Třílůžkový pokoj (Za vojenskou historií)

Jednolůžkový pokoj (Za vojenskou historií)

Dvoulůžkový pokoj (Za vojenskou historií)

Letecká

Trasa:Letecká trasa - Katowice

Letecky z Katowic

Zastávky:
  • Katowice

Trasa:Letecká trasa - Praha

Letecky z Prahy

Zastávky:
  • Praha

Trasa:Letecká trasa - Vídeň

Letecky z Vídně

Zastávky:
  • VídeňSCHWECHAT

Polopenze

Aktuální počasí:

9°C polojasno polojasno

Východ slunce: 03:10    Západ slunce: 15:58


Týdenní předpověď:


29.03.
déšť
déšť
5 / 6 °C
30.03.
zataženo
zataženo
7 / 7 °C
31.03.
zataženo
zataženo
12 / 10 °C
01.04.
slabý déšť
slabý déšť
16 / 13 °C
02.04.
slabý déšť
slabý déšť
15 / 14 °C
03.04.
slabý déšť
slabý déšť
12 / 11 °C
04.04.
slabý déšť
slabý déšť
11 / 10 °C
img-loader img-loader img-loader