Podhájska

Podhájska je obec v okrese Nové Zámky, která získala svůj věhlas díky extrémně léčivé termální vodě, která zde vyvěrá na povrch. Tato třetihorní geotermální mořská voda má velice unikátní složení a vysoký obsah různých prvků a minerálů - podobné jaké má Mrtvé moře. Obsahuje moř-skou sůl, ta má při zevní aplikaci antiseptický, protizánětlivý a čistící efekt. Dále obsahuje har-monickou skladbu kyseliny borité a křemičité, hořčíku, zinku, jódu, lithia, vápníku, chromu, draslíku, bromu, fluoru, stroncia, rubidia, titanu, železa, mědi a dalších prvků a minerálů. Jsou to zvláště ty prvky a minerály, které mají ověřený pozitivní efekt při různých ekzémech, vyrážkách
a kožních onemocněních. Voda v bazénech je velmi horká, ale nemusíte se bát množení bakterií, protože obsah jódu v této vodě je tak vysoký, že zabrání šíření jakýchkoliv přenosných nemocí. Kvůli vysoké koncentraci jódu má voda v Podháj-ske specifické hnědorezavé zabarvení a charakteri-stický zápach. Areál termálního koupaliště má 12ha a má osm různých bazénů s rozdílnou teplotou vody. 4 z nich jsou s termální vodou 36–38°C (jeden je pro děti - 32°C).V zimní sezoně od 1.11. do 30.4. jsou otevřeny: sedací bazén - s termální vodou, teplota do 40 ° C, dětský bazén - s termální vodou, teplota vody do 32 ° C (hloubka 0,5 m), ochlazovací bazén - s užitkovou vodou, teplota vody min. 18 °C. Od 1.5. jsou otevřeny další 2 bazény a od 1.6. všechny. Bližší info na www.tkpodhajska.sk. V roce 2012 bylo v areálu term. koupaliště otevřeno wellness centrum Aquamarín. Klienti zde naleznou venkovní a vnitřní bazénový svět, vitální svět, tureckou lázeň Hammam, komplex saun, odpočinkové prostory, vodní bar a kavárnu. Vstup do nového wellness centra je samostatný. Blahodárná léčivá geotermální voda z Podhájske léčí: nemoci dýchacích cest, astma, vleklé a opakující se nemoci průdušek, kožní nemoci (zejména atopický ekzém a lupénku), revmatizmus, dnu (lithium), bolesti kloubů, artritidu, osteoporózu, doléčení zlomenin (fosforečnany a vápník), chronické bolesti zad a páteře (bromidy tišící bolest), poruchy štítné žlázy (jodidy), cévní onemocnění, léčení kosmetických a dermatologických potíží pokožky.

Každé pondělí je na TK uzavírací den - mimo období 1.6. - 14.9., kdy je i v pondělky areál otevřen od 13:00 do 19:00 hod.

 

Zobrazit zájezdy
img-loader img-loader img-loader